De geïntegreerde bedrijfssoftware voor de hovenier/groenvoorziener

 Veel gestelde vragen

Kan ik mijn onderhoudscontract nog opnieuw activeren, als het eenmaal is opgezegd?

Als de onderhoudsovereenkomst op de gehele licentie wordt stopgezet, kunt u deze weer reactiveren. De software zal tegen betaling worden bijgewerkt naar een actuele versie waarna de servicedesk de ondersteuning kan voortzetten.

Ik heb geen onderhoudscontract, kan ik tegen een vergoeding geholpen worden?

Alleen gebruikers met een geldige onderhoudsovereenkomst hebben recht op support. Dit betekent dat u alleen met een geldige onderhoudsovereenkomst de deskundige hulp van onze servicedesk kunt inschakelen. Op oudere versie’s kunnen wij geen support leveren omdat deze versies niet meer door ons ondersteund worden. 

Hoe kan ik de onderhoudsovereenkomst op mijn licentie opzeggen?

U kunt uw onderhoudsovereenkomst schriftelijk, per aangetekend schrijven opzeggen. U dient hierbij rekening te houden met een opzegtermijn van een maand voor aanvang van het nieuwe kalenderjaar (1 januari). Na ontvangst van uw opzegging ontvangt u van ons een brief waarin de einddatum van de overeenkomst wordt bevestigd. Wanneer uw schriftelijke opzegging later bij ons binnen is, wordt uw contract automatisch met een jaar verlengd. De onderhoudskosten voor dat nieuwe jaar worden u dan in rekening gebracht.